Hoxhaj: Letra e Blinken, ftesë për momentum të ri për Kosovën

Prishtinë | 14 Jan 2022 | 13:23 | Nga Ekonomia Online

Nënkryetari i Kuvendit të Kosovës nga radhët e PDK-së, Enver Hoxhaj, ka thënë se letra e sekretarit të shtetit amerikan Antony Blinken është ftesë për një momentum të ri për Kosovën.

Këtë, Hoxhaj e ka thënë përmes një shkrimi në rrjetin social Facebook, ku ka theksur se koha kur është dërguar kjo letër dhe me përmbajtjen e saj që kryesisht merret me temat e jashtme dhe dialogun Kosovë-Serbi, sipas tij, ka qëllim të qartë që dialogun ta fokusojë në njohje të ndërsjellë dhe gjithashtu, sipas Hoxhajt, lista e temave që janë përmendur në këtë letër të sekretarit Blinken, e bëjnë atë platëformë të politikës së jashtme amerikanë të vitit 2022.

“Në fillim të letrës të Sekretarit Blinken, tregohet agjenda e SHBA-së në raport me Kosovën dhe pritet që kjo të zbatohet në bashkëpunim të ngushtë me Ambasadorin Jeffrey Hovenier dhe të dërguarin e posaçëm Gabriel Escobar! Prandaj, duhet të merret shumë seriozisht!”, ka shkruar Hoxhaj.

Sipas tij, kjo është një mundësi e re, e veçantë për Kosovën gjatë administratës së Presidentit Biden. 

“Nëse nuk shfrytëzohet, është shans i humbur!”, është shprehur më tej Hoxhaj.

“Personalisht jam për shfrytëzimin e këtij momentumi – për të cilën partneri jonë kryesor strategjik SHBA është i vendosur të na mbështetë për ta përmbyllë shtetësinë tonë!”, ka përfunduar shkrimin e tij anëtari i PDK-së, Enver Hoxhaj.

Ky është statusi i plotë:

Ftesa për një momentum të ri!

Letra e Sekretarit Antony Blinken është ftesë për një momentum të ri për Kosovën! Koha kur është dërguar kjo letër dhe me përmbajtjen e saj që kryesisht merret me temat e jashtme dhe dialogun Kosovë-Serbi, ka qëllim të qartë që dialogun ta fokusojë në njohje të ndërsjellë dhe gjithashtu lista e temave që janë përmendur, e bëjnë atë platformë të politikës së jashtme amerikane në 2022! 

Në fillim të letrës të Sekretarit Blinken, tregohet agjenda e SHBA-së në raport me Kosovën dhe pritet që kjo të zbatohet në bashkëpunim të ngushtë me Ambasadorin Jeffrey Hovenier dhe të dërguarin e posaçëm Gabriel Escobar! Prandaj, duhet të merret shumë seriozisht! 

Kjo është një mundësi e re, e veçantë për Kosovën gjatë administratës së Presidentit Biden. Nëse nuk shfrytëzohet, është shans i humbur! 

Personalisht jam për shfrytëzimin e këtij momentumi – për të cilën partneri jonë kryesor strategjik SHBA është i vendosur të na mbështetë për ta përmbyllë shtetësinë tonë!

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme