Ish-gjyqtari i EULEX-it i shkruan letër të hapur kryeministrit Kurti

Prishtinë | 08 Qer 2021 | 14:37 | Nga Ekonomia Online

Malcolm Simmons, ish-gjykatës në EULEX-it, i ka shkruar letër të hapur kryeministrit të Kosovës, Albin Kurtit.


Në letrën drejtuar Kurtit, Simmons thekson se ka 3 muaj që ka kërkuar të raportojë në Kuvend për skandalet dhe gjykimet e padrejta nga EULEX. Edhe pse, me mision të sundimit ligjit, ky mision vetëm ka shkelur ligjin.

Ai edhe nëpër deklarata publike ka shprehur vullnetin të raportojë dhe të ndihmojë institucionet në hetime me punën e EULEX-it në Kosovë.

Simmons, i cili ka punuar si gjykatës në gjykatat e Kosovës që nga viti 2008 dhe në Misioni Evropian pȅr Sundim tȅLigjit-EULEX, deri në vitin 2017.

Më poshtë mund të lexoni letrën e plotë origjinale të Simmons.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme