Komuna e Prishtinës lanson aplikacionin digjital “Trafiku Urban”

Prishtinë | 06 Tet 2017 | 12:02 | Nga

Komuna e Prishtinës të premten ka lansuar aplikacionin për trafikun urban, në vazhdën e digjitalizimit edhe të mëtutjeshëm të shërbimeve, të cilin qytetarët qysh sot mund ta shkarkojnë në telefonat e tyre.

Ky aplikacion do të ofrojë të gjitha të dhënat e nevojshme që qytetarët kanë nevojë të dinë rreth orarit dhe informatave të tjera për .

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti ka thënë se ky është skeleti apo baza e trafikut urban, ndërsa në vitin 2018 komuna e Prishtinës do të ketë edhe kartelat për trafikun urban, ndërsa parkingu do të paguhet me SMS, duke eliminuar sa më shumë pagesat ‘cash’ në mënyrë që të eliminohen keqpërdorimet.

“Keni thënë qe një kohë se autobusët duhet të kenë GPS-in që qytetarët të kenë mundësinë të shohin vendndodhjen e autobusit dhe stacionin më të afërt. Së shpejti do t’i kemi edhe tabelat nëpër stacione, dhe sensorët e ndryshëm që qytetarët të shohin se a ka kaluar autobusi”, tha Ahmeti.

Nënkryetari i komunës së Prishtinës, Muhedin Nushi ka sqaruar se ky aplikacion mund të shkarkohet në versionin Android dhe IOS.

Ai ka thënë se ky projekt krejt çka i ka kushtuar komunës ka qenë blerja e disa pjesëve teknike të cilat kanë kushtuar 900 euro.

“Kjo rrumbullakosin një projekt kompleks duke përfshirë edhe mobilitetin”, ka thënë ai.

Në këtë projekt janë angazhuar dy studentë, Arianit Pajaziti dhe Rinor Bytyqi, të cilët kanë mundësuar që qytetarët e Prishtinës të kenë mundësi të njoftohen me kohën, vendndodhjen dhe informata të tjera të nevojshme për ta.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme