Kujtim Shala “lirohet” nga detyra e zv.kryeministrit

Prishtinë | 24 Gus 2016 | 11:26 | Nga

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa, ka aprovuar kërkesën për lirimin e Kujtim Shalës nga detyra e zëvendëskryeministrit. Shala do të vazhdojë të jetë ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sportit (MKRS).

Sipas njoftimit të Zyrës së Kryeministrit, vendimi është marrë “në në konsultim të afërt dhe me mirëkuptim të plotë”.

“Ky vendim është marrë me kërkesë të z. Shala dhe me qëllim që ministri Shala të angazhohet në tërësi në ushtrimin e detyrës së ministrit të Kulturës, Rinisë dhe Sportit, dikaster shumë i rëndësishëm për realizimin e programit të Qeverisë së Kosovës”, thuhet në njoftim.

“Kontributi i ministrit Shala në kuadër të Qeverisë do të jetë maksimal dhe i plotë nga pozita e ministrit”.

Në ditët në vijim, kryeministri Mustafa do të zhvillojë konsultimet e nevojshme në kuadër të LDK-së për plotësimin e postit të zëvendëskryeministrit nga kjo parti.

Më poshtë mund të gjeni kërkesën e ministrit Shala:

I nderuar Kryeministër i Republikës së Kosovës, z. Isa Mustafa

Së pari, Ju përgëzoj për punën Tuaj dhe të Qeverisë në shërbim të qytetarëve dhe të shtetit të Kosovës.

Për shkak të angazhimeve të mëdha, sidomos gjatë këtij viti, dhe me qëllim që të mund t’u përkushtohem në tërësi angazhimeve të mija në Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, kërkoj që të më lironi nga detyra e zëvendëskryeministrit të Republikës së Kosovës.

E çmoj si përvojë tepër të rëndësishme punën dhe ushtrimin e këtij funksioni të lartë shtetëror që nga dhjetori i vitit 2014.

Ju falënderoj për besimin dhe bashkëpunimin gjatë gjithë kësaj kohe dhe shpreh përkushtimin tim për të vazhduar angazhimet e mija në përputhje me Programin e Qeverisë së Republikës së Kosovës.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme