Kurti për Ligjin për Paga: Jemi vonuar sepse jeni nxituar, po të mos nguteshit ju, nuk do të ishim në këtë gjendje

Prishtinë | 14 Dhj 2021 | 15:38 | Nga Ekonomia Online

Kryeministri Albin Kurti u ka premtuar të punësuarve në sektorin publik se Qeveria që ai udhëheqë do të hartojë Ligjin për Paga, me të cilin ka thënë se do t’u bëhet zgjidhje problemeve thelbësore të pagave.

Ai tha se hartimi i këtij ligji nuk ka qenë i lehtë, teksa tha se Qeveria i ka ulur shpenzimet qeveritare dhe i ka rritur të hyrat.

Tutje ai fajësoi qeveritë e kaluara, për siç tha nguti sa i përket Ligjit të Pagave.

“Jemi vonuar sepse jeni nxituar, po të mos nguteshit ju, nuk do të ishim në këtë gjendje. Pikërisht duke i bërë ligjet shkel e shko na keni lënë pa ligj. Ngutia juaj na ka sjellë në këtë situatë”, ka thënë Kurti.

“Hartimi i këtij ligji nuk është i lehtë dhe jemi të vetëdijshëm që ajo që nuk u bë për 22 vite nuk duhet të bëhet me nguti. Ligjin për pagat do ta bëjmë, do ta bëjmë ligj që zgjidh problemet thelbësore të pagave. Qeveria është e përkushtuar që t’i japë fund vendimeve ad hoc të ministrave dhe të drejtorëve të agjencive sipas preferencave dhe lidhjeve familjare. Me të marrë mandatin ne kaluam nga një kabinet me 5 zëvendëskryeministra, 21 ministra, në një kabinet minimalist. Kemi ulur shpenzimet qeveritare, janë rritur të hyrat”, ka thënë ai.

“Jemi vonuar sepse jeni nxituar, po të mos nguteshit ju, nuk do të ishim në këtë gjendje. Pikërisht duke i bërë ligjet shkel e shko na keni lënë pa ligj. Ngutia juaj na ka sjellë në këtë situatë”, ka thënë Kurti.

Më tutje, Kurti tha se me Ligjin e ri, përveç pagës bazë dhe kompensimeve, do të rregullohet dhe përcaktohet edhe çështja e shtesave.

“Tash e 22 vite në Kosovë mospunën e një grupi janë munduar ta fshehin me rekrutime shtesë e shtesa të ndryshme që janë përdorur për të rehatuar miq e familjarë. Me ligjin e ri krahas përcaktimit të pagës bazë, kompensimeve e shpërblimeve do të përcaktohen edhe llojet e shtesave. Duke mos lejuar që dy kolegë në të njëjtën zyre për të njëjtën punë të paguhen ndryshe dhe të marrin shtesa në mënyrë të pajustifikuar”, ka thënë Kurti sot para deputetëve , në seancën ku po diskutohet për pagat në sektorin publik.

Të ngjashme