Memli Krasniqi takon përfaqësuesit e Sindikatës së “Ferronikelit”, flasin për gjendjen e vështirë pas ndërprerjes së prodhimit

Prishtinë | 13 Tet 2021 | 15:18 | Nga Ekonomia Online

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi bashkë me kryetarin e Drenasit, Ramiz Lladrovci kanë zhvilluar takim me Sindikatën e Pavarur të Punëtorëve të kompanisë “Ferronikeli”.

Në këtë takim, të mbajtur në Drenas, përfaqësuesit e kësaj sindikate shprehën shqetësimin për ndërprerjen e plotë të prodhimit të këtij gjiganti metalurgjik, si pasojë e rritjes së çmimit të energjisë dhe neglizhencës së Qeverisë për t’u përballur me këtë krizë energjetike, gjë që i ka vënë në situatë të pasigurisë rreth 1000 punëtorë të punësuar aty dhe rreth 1500 punëtorë tjerë të punësuar indirekt.

Kreu i PDK-së, Memli Krasniqi, shprehu shqetësimin e tij në lidhje me neglizhencën e Qeverisë ndaj kësaj çështjeje dhe paaftësisë së saj për të vepruar shpejtë, që reflektoi me ndërprerjen e punës së “Ferronikelit”. “Mijëra punëtorë të “Ferronikelit”, janë në pritje të gjetjes së zgjidhjes sa më të shpejtë për rifillimin e punës së fabrikës. Eshte pergjegjesi e Qeverise që te gjej zgjidhje per punetoret qe varen nga puna e “Ferronikelit””, tha Krasniqi.

Në takim, përfaqësuesit e Sindikatës së Pavarur të Punëtorëve të kompanisë “Ferronikeli” kërkuan nga PDK, si lidere e opozitës, që çështja e tyre të trajtohet edhe ne nivelin qendror. Krasniqi tha se PDK do ta trajtojë këtë çështje si interes i veçantë, jo vetëm për punëtorët, por edhe përkrahjen e veprimtarisë prodhuese, për eksportuesin më të madh të Republikës së Kosovës.

“E vlerësuam lartë veprimin sindikal, në mbrojtjen e interesit të punëtorëve, në situatën e rëndë si kjo, ku kërkohet zgjidhje sa më e shpejtë për rifillimin e punës së ‘Ferronikelit’, përkundër sjelljes së papërgjegjshme të Qeverisë edhe ndaj shkresave dhe kërkesave të tyre. Ai tha se tash e sa ditë kanë alarmuar për ngritjen e çmimeve të energjisë në bursat ndërkombëtare, por Qeveria nuk ka ndërmarrë asnjë plan për te siguruar furnizim te panderprere me energji elektrike, vecanerisht gjate sezonit te dimrit.

Të ngjashme