Murati: Nëse Qeveria e re dëmton marrëdhëniet me Shqipërinë, pasojat për Kosovën do të jenë të mëdha

Prishtinë | 14 Nën 2019 | 08:53 | Nga Ekonomia Online

Kryetari i Lëvizjes për Bashkim, Valon Murati, ka thënë se nëse dëmtohen marrëdhëniet me Shqipërinë, atëherë do të kishte pasoja për Kosovën.

Përmes një postimi në profilin e tij në Facebook, Murati shkruan se “Kosovacentrizmi është antishqiptarizëm dhe natyrshëm në të ardhmen do të ndikojë edhe në një shpërbërje të kohezionit shoqëror e kombëtar në Kosovë, duke hapur kështu porta të rrezikshme për të ardhmen e Kosovës dhe shqiptarëve”.

“Nëse qeveria e re do të marrë këtë rrugë të promovuar nga LDK-ja, duke e dëmtuar qenien shqiptare në Kosovë dhe marrëdhëniet me Republikën e Shqipërisë, pasojat për Kosovën dhe interesat e saj shtetëror do të jenë të mëdha”, shkruan Murati.

Sigurisht, thotë ai, interesat strategjike të shqiptarëve do të lëndoheshin rëndë, por njëkohësisht do të krijoheshin hapësira për situata të vazhdueshme të destabilizimit të tërë rajonit.

“Kosovacentrizmi jo veç që është antishqiptarizëm, por është edhe hapje e dyerve për ksenofobi në shoqërinë tonë. Rrjedhimisht kosovacentrizmi është edhe vlerë anti-evropiane, sepse ajo që është dëshmuar kaherë në këto hapësira, vetëm identiteti shqiptar që ngërthen në vete tërë kompleksitetin e të qenit shqiptar është vlerë evropiane në vetvete”, përfundon Murati.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme