Musliu-Shoshi, ministres Gërvalla: Donikë mos vajto, puno

Prishtinë | 10 Jan 2022 | 16:10 | Nga Ekonomia Online

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla, ka paralajmëruar shfuqizim të disa vendimeve të jashtëligjshme, për siç ka thënë ajo, ta kthejnë ligjshmërinë dhe drejtësinë e munguar në këtë institucion.

E për këtë çështje ka reaguar deputetja e PDK-së, Ariana Musliu-Shoshi duke theksuar se e ka përkrahjen e saj të plotë që çdo shkelje ligjore të ndëshkohet.

Musliu-Shoshi ia përmendi të gjitha dështimet në politikën e jashtme, skandalet e vazhdueshme, asnjë njohje e asnjë anëtarësim.

Tutje, ajo tha se ambasadat është dashur të jenë të gjitha me titullarë dhe me diplomatë të tjerë për të garantuar mirëfunksionimin e tyre, e jo të lihen me staf esencial.

Postimi i plotë:

Ta kam thënë gjithmonë – edhe në Komisionin për Punë të Jashtme dhe Diasporë e edhe në seancat e Kuvendit – që çdo shkelje ligjore duhet të ndëshkohet dhe e ke pëkrahjen time të plotë.

Sidoqoftë, dështimin tënd në politikën e jashtme; skandalet e vazhdueshme, asnjë njohje e asnjë anëtarësim NUK mund ta justifikosh me një referat me anë të të cilit po paralajmëron spastrime politike brenda Shërbimit të Jashtëm, duke shkelur ligjet në fuqi e duke e de-funksionalizuar edhe më tej diplomacinë tonë.

Ndryshimet e brendshme është dashur të jenë të përfunduara deri më tani, e jo tek të fillojnë. Projektligji për Ministrinë e Punëve të Jashtme, Projektligji për Shërbim të Jashtëm e ai për Disaporë është dashur të vie në Kuvend qershorin e kaluar, akoma s’kanë ardhur.

Ministria e Punëve të Jashtme dhe ish-Ministria e Diasporës është dashur të jenë të fuzionuara deri më tani, por akoma s’ka as organogram të unifikuar.

Ambasadat është dashur të jenë të gjitha me titullarë dhe me diplomatë të tjerë për të garantuar mirëfunksionimin e tyre, e jo të lihen me staf esencial e në pamundësi për të kryer përfaqësim dinjitoz të vendit e as për të ofruar shërbime konsullore për qytetarët tanë e ata të huaj. Kjo bëhet më e pafalshme kur në këtë situatë, kanë ardhur ambasada si ajo në Uashington, Londër e Bruksel, kur e dijmë rëndësinë e këtyre misioneve. E mos ta harrojmë Ambasadën në Jerusalem, e cila është vetëm me të Ngarkuar me Punë – pa Ambasador/e e pa staf.

Ky postim i fundit i joti është tregues i qartë që deri më tani, e gjithë çka është bërë nga MPJD nën lidershipin tënd nuk kanë qenë reformat, por identifikimi i “kundërshtarëve” për t’i goditur ata më pas.

Pozita e shefes së diplomacisë nënkupton bërjen dhe udhëheqjen e politikës së jashtme të vendit, e jo mikromenaxhimin e brendshëm për të qëruar hesape me ata që mendojnë ndryshe.

Të ngjashme