Ndalohen pesë persona lidhur me procesin zgjedhor

Prishtinë | 22 Tet 2017 | 19:49 | Nga

Prokurori i Shtetit, njofton opinionin publik që deri në ora 19:00 në tërë territorin e Republikës së Kosovës, janë raportuar tri raste me pesë persona të ndaluar, lidhur me procesin zgjedhor që është duke u zhvilluar sot.

Dy persona janë ndaluar si të dyshuar për kryerje të veprës penale nga neni 215, “Dhënia ose marrja e ryshfetit në lidhje me votimin”, i Kodit Penal i Republikës së Kosovë. Ndërsa, një person është ndaluar me dyshimin për kryerje të veprës penale nga neni 220, “Asgjësimi i dokumenteve të votimit”, i Kodi Penal të Republikës së Kosovë.

Dy persona tjerë janë ndaluar si të dyshuar për kryerje të veprave penale nga neni 214, “Keqpërdorimi i detyrës zyrtare gjatë Zgjedhjeve”, dhe neni 216, paragrafi 1, nën paragrafi 1.2, “Keqpërdorimi i drejtës së votimit” i Kodi Penal të Republikës së Kosovë.

Dy të ndaluarit e parë janë nga Komuna e Parteshit, i ndaluari i tretë është nga Komuna e Mitrovicë së Jugut, ndërsa dy të fundit nga Komuna e Mamushës.

Po ashtu, njoftomë opinionin se gjashtë personat e ndaluar në Mitrovicë të Jugut, të dyshuar se kanë kryer veprën penale nga neni 220 “Asgjësimi i dokumenteve të votimit” i Kodi Penal të Republikës së Kosovë, me vendim të prokurorit janë liruar në procedurë të rregullt.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme