Nga nesër kërkohet certifikata e vaksinimit ose testi negativ në institucione publike

Prishtinë | 12 Sht 2021 | 10:22 | Nga Ekonomia Online

Sipas vendimit të Qeverisë, të gjithë punonjësit e institucioneve publike, si dhe personeli i ndërmarrjeve publike në pronësi të Qeverisë apo komune, nga nesër duhet të posedojnë certifikatën e vaksinimit për vaksinimin e plotë ose marrjen e një dozë të vaksinës kundër Covid-19, teste ose dëshmi se persona ka kaluar Covid-19, për t’iu lejuar hyrja në ambientet e punës.

Persona përveç certifikatës së vaksinimit mund të hyjnë në ambientet e punës edhe me testin RT-PCR negativ për Covid-19, jo më i vjetër se 72 orë.

Po ashtu u duhet dëshmi se personi ka kaluar Covid-19 (test RT-PCR pozitiv i lëshuar jo më pak se 21 ditë dhe jo më shumë se 180 ditë ose rezultat pozitiv i testit të antitrupave serologjik –IgG, i lëshuar më së shumti para 30 ditëve; 2.4 Test i shpejtë antigjen negativ jo më i vjetër se 48 orë.

Të ngjashme