Pantina: Pagesa prej 5 euro për regjistrimin e veturës, nuk dallon nga homologimi

Prishtinë | 15 Kor 2021 | 19:17 | Nga Ekonomia Online

Ish deputetja e Kuvendit, Shqipe Pantina, tha se vendosja e kostos shtesë financiare me rastin e regjistrimit të automjeteve, është njëjtë si monopoli në homologim.

Pantina tha se me këtë vendim një kompani do të pasurohet, ndërsa qytetarët do të paguajnë pa meritë.

Statusi i plotë pa asnjë ndërhyrje:

Tiketa prej 5 euro haraqi qe do e paguajn qytetaret e përgjegjshëm per pa aftësinë e shtetit

Eshte pergjegjesi e shtetit te i identifikoj dhe ndeshkoj pronaret dhe perdoruesit e makinave te paregjistruara. Mekanizmi dhe menyra si e bejme kete eshte pune dhe detyre e tyre. Edhe kesaj hete, si edhe shume here tjera, ndeshkohet qytetari i pergjegjshem sepse shteti deshton te kryej punen e vet. Kjo takse prej 5 euro shtese per regjistrim te makinave nuk eshte aspak ndryshe nga ajo per homologum. Ketu dikush pasurohet pa mund e djerse, e qytetaret e ndergjegjshem paguajn.

#Ndryshe ndoshta por #memire aspak!

Të ngjashme