Qeveria do ta “zgjidhë” krizën në Postë me subvencionime

Prishtinë | 12 Kor 2018 | 07:58 | Nga

Ministria e Zhvillimit Ekonomik (MZhE) po synon që të gjejë një “zgjidhje” për krizën financiare në ndërmarrjen publike Posta e Kosovës përmes subvencionimit të shërbimeve universale, që kap shifrën rreth 1 milion euro në vit, shkruan sot Koha Ditore.

Kjo ministri ka thënë se ka kërkuar nga Autoriteti Rregullativ i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (ARKEP) që të bëjë një vlerësim të kostos së shërbimeve, e më pas të diskutohet në Qeveri për subvencionim.

Edhe pse me Ligj për shërbimet postare Qeveria është e obliguar që të mbulojë humbjet e këtij shërbimi, ajo nuk e ka bërë një gjë të tillë, me gjithë që për këtë kishte marrëveshje nga viti 2014. Kjo çështje është ngritur edhe në Gjykatën Themelore, ku me një aktvendim të kësaj gjykate kërkohet nga MZHE-ja që të kompensojë humbjet financiare që ka pësuar Posta gjatë ofrimit të këtij shërbimi.

Shkaku i mosrimbursimit të këtij shërbimi dhe vonesës së qirasë nga ana e Telekomit në vlerë 4.1 milionë ne vit, kanë vështirësuar gjendjen financiare dhe vonesa në ekzekutim të pagave për punëtorët, të cilët të hënën kanë filluar një grevë, që pas një konsultimi me ministrin e Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka u ndërpre.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme