Rinumërimi i 314 vendvotimeve në 33 komuna, përfundon brenda 5 ditësh

Prishtinë | 10 Tet 2019 | 16:56 | Nga Norë Kelmendi Shkarko Videon HD

Për ta shkarkuar videon ju lutem kyçuni ose regjistroni një llogari të re!

| Regjistrohu

Në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve ka filluar rinumërimi i 314 vendvotimeve, për të cilat Komisioni Qendror Zgjedhor mori vendim në mbledhjen e djeshme, raporton EkonomiaOnline.

Zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi, tha se 10 nga këto vendvotime do të rinumërohen plotësisht për shkak se gjatë hetimeve në QNR është gjetur se mungojnë votat e kandidatëve dhe mungojnë disa fletë të formularëve të rezultateve, dhe në disa prej tyre mungojnë.

“Në këto momente ka filluar rinumërimi sipas vendimit të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve. Gjatë ditës së mërkurë, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mori vendim për rinumërimin e 314 vendvotimeve. 10 nga këto vendvotime do të rinumërohen plotësisht për shkak se gjatë hetimeve në QNR është gjetur se mungojnë votat e kandidatëve dhe mungojnë disa fletë të formularëve të rezultateve, dhe në disa prej tyre mungojnë nënshkrimet e anëtarëve të Këshillit të Vendvotimit, ndërsa 304 vendvotime të tjera do të rinumërohen poashtu plotësisht, për shkak të një gabimi teknik në formularin e rezultateve të subjekteve politike, që ka bërë që votat e subjekteve të mos shënohen në rubrikën përkatëse dhe si rrjedhojë kemi mospërputhje në mes të votave të subjekteve dhe të kandidatëve”, tha ai, raporton EO.

“Me qëllim të qartësimit dhe prezantimit të gjendjes së saktë të kutive të votimit, KQZ-ja ka vendosur për këtë rinumërim.  Për Komisionin Qendror të Zgjedhjeve saktësia e procesit është më e rëndësishme se çdo gjë tjetër, në mënyrë që çdo votë të respektohet.  Sa për të informuar dhe qytetarët – procedura e QNR-së është e tillë që nuk lejon asnjë Formular të Rezultateve të kalojë (të procedohet si i rregullt) nëse nuk përputhen votat e subjekteve me votat e kandidatëve. Kjo do të thotë se nëse subjekti politik nuk ka vota dhe kandidatët kanë vota apo anasjelltas, atëherë formulari nuk procedohet si i rregullt dhe shkon në auditim”.

Ai tha se gjatë auditimit kontrollohen të gjitha këto raste dhe mbi bazën e të gjeturave nga auditimi, QNR-ja rekomandon KQZ-në që vendvotimet të cilat kanë probleme të kësaj natyre të rinumërohen.

“Kështu ka ndodhur edhe në proceset e kaluara zgjedhore, ku janë rinumëruar me qindra vendvotime me qëllim të korrektimit të lëshimeve që janë bërë në vendvotim. Vendvotimet që do të rinumërohen i përkasin këtyre komunave: Deçan 14, Gjakovë 14; Gllogoc 16; Gjilan 1; Dragash 4; Istog 1; Kaçanik 15; Klinë 14; Fushë Kosovë 2; Kamenicë 4; Mitrovicë e Jugut 10; Leposavic 1; Lipjan 1; Novobërdë 3; Obiliq 5; Rahovec 14; Pejë 17; Podujevë 17; Prishtinë 42; Prizren 26; Skënderaj 13; Shtime 6; Shtërpcë 3; Suharekë 13; Ferizaj 17; Viti 17; Vushtrri 6; Zubin Potok 1; Malishevë 9; Junik 3; Han i Elezit 2; Graçanicë 2, Ranilluk 1″.

Elezi tha se procesi i rinumërimit të këtyre vendvotimeve pritet të përfundojë brenda 5 ditësh.

“Vetëm sa ka filluar dhe po bëhet në prezencë të OJQ dhe vëzhguesve të subjekteve politike. Varet nga kapacitete e QNR Janë gjithsej 22 tavolina numërues po besojmë që 4-5 ditë do të përmbyllim rinumërimin e të gjitha vendvotimeve pasi është i tërësishme i fletëvotimeve si i subjekteve ashtu edhe i kandidatëve.  KQZ krahas formularëve që janë plotësuar në vendvotim do të publikoj edhe formularët që plotësohen pas këtij rinumërimi dhe këta do të publikohen në ëebfqen e KQZ ku mund të bëhen krahasimet”, tha ai.

Lexo më shumë:

Të ngjashme