Serbia dërgoi vaksina ruse në disa vende në Afrikë, në këmbim të çnjohjes për Kosovën

Prishtinë | 20 Nën 2021 | 21:09 | Nga Ekonomia Online

Presidentja e vendit Vjosa Osmani ka thënë se Serbia ka kushtëzuar vendet afrikane që ta çnjohin Kosovën duke i ofruar vaksina ruse në kohën kur po përballeshin me mungesën e tyre.

Ajo këto deklarata i bëri në Forumin Ndërkombëtar të Sigurisë Halifax që po mbahet në Kanada, ku theksoi se vende autokrate si Rusia kanë abuzuar me situatën e pandemisë dhe shpërndarjen e vaksinave.

“Rusia ka dërguar shumë vaksina ruse në Serbi. Serbia është e interesuar që ta luftojë Pavarësinë e Kosovës, derisa shumë vende në Afrikë nuk kishin vaksina. Serbia ka përdorur vaksinat ruse për të dërguar në vende në Afrikë duke iu thënë do t’iu japim vaksina nëse do ta çnjihni Kosovën”.

“Ata thonë që ka funksionuar, por ne nuk kemi asnjë njoftim zyrtar nga asnjë nga këto vende në Afrikë që po e çnjohin Kosovën. Kjo bëri vende si Rusia dhe Serbia që janë me regjim autokrat të dukeshin mirë, sepse shumë vende që vërtet kishin nevojë për ndihmë si disa vende në Afrikë dhe Azi ishin duke u përpjekur që të siguronin vaksina të mjaftueshme”.

Të ngjashme