Thaçi propozon që BE të përjashtohet nga procesi i dialogut Kosovë-Serbi

Prishtinë | 20 Tet 2021 | 21:33 | Nga Ekonomia Online

Analisti Jusuf Thaçi thotë se Bashkimi Europian po e sakrifikon Kosovën për Serbinë për shkak se kjo e fundit është me e fuqishme. Në këtë aspekt, ai ka propozuar që BE të përjashtohet nga dialogu me Serbinë.

Komentet Thaçi i bëri në emisionin Pressing në T7.

“Unë mendoj se qeveria e Kosovës po të varej prej meje, absolutisht mendoj se është momenti i fundit ku duhet të diskutohet me BE’në dhe të rikonceptohet komplet ose të përjashtohet Bashkimi Europian nga procesi i dialogut Kosovë –Serbi”, tha Thaçi.

“Çka kemi mbërri ne që 10 vjet dialog përmes BE’së, a e kemi zgjidh problemin me Serbinë? A mendoni se kemi me zgjidh në këtë mënyrë diçka”, pyeti Thaçi.

Të ngjashme