Totaj thotë se vendosja e flamurit partiak gjatë inaugurimit të Presidentes është në kundërshtim me Kushtetutën

Prishtinë | 06 Pri 2021 | 15:16 | Nga Ekonomia Online

Shaqir Totaj i PDK-së, tha se gjatë inaugurimit të Presidentes janë vërejt lëshime për sa i përket mënyrës së përdorimit të simboleve shtetërore, konkretisht flamurit.

Statusi i plotë:

Të nderuar

Sot gjatë inaugurimit të Presidentes është vërejtë se ka pas lëshime për sa i përket mënyrës së përdorimit të simboleve shtetërore, konkretisht flamurit.

Kjo çështje rregullohet me Kushtetutë si në vijim:

Neni 6 [Simbolet]

1. Flamuri, stema dhe himni janë simbolet shtetërore të Republikës së Kosovës të cilat pasqyrojnë karakterin shumetnik të saj.

2. Pamja, mënyra e përdorimit dhe mbrojtja e flamurit dhe të simboleve të tjera shtetërore rregullohen me ligj. Mënyra e përdorimit dhe e mbrojtjes së simboleve kombëtare rregullohet me ligj.

Flamuri partiak (cili do qoftë ai) nuk është tregues i karakterit unifikues të presidencës.

No photo description available.

Të ngjashme