“Tregimi për rregullimin e tokave serbe, arsyetim për humbje të Kosovës”

Prishtinë | 23 Gus 2018 | 15:13 | Nga

Drejtori i Qendrës për rajonalizim në Beograd, Aleksandar Popov, vlerëson se tregimet për interesat kombëtare të serbëve në Mal të Zi dhe në Republikën Serbe shërbejnë që në opinion të anulohet humbja e Kosovës, sepse është e qartë se e gjitha, e edhe nëse veriu i takon Serbisë, ajo gjithsesi humb territorin të madh vetin.

Këtë arsye, thotë Popov për gazetën “danas”, pushteti po do që opinionit vendor t’ia dërgojë mesazhin se ekziston një shans që kjo humbje të kompensohet deh se është e mundur që të përcaktohen ndryshe interesat kombëtare serbe.

“E gjitha kjo korrespondon me tregimin që kryetari i Repulbikës Serbe, Milorad Dodik, në kohë të fundit e plason në opinion se si duhet të duket rregullimi i të ashtuquajturave toka serbe”, ka thënë Popov, transmeton Koha.net.

Ai mendon se kreu shtetëror kështu po përpiqet ta pengojë ndikimin negativ, të cilin në opinion po e krijojnë disa organizata djathtiste me influencë dhe edhe kisha të cilat po thonë se çdo gjë për Kosovën që është më shumë se konflikt i ngrirë, bën tradhti.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme