Vuçiq: Serbia vetëm për kufijtë e përcaktuar nga vendimet e Kombeve të Bashkuara

Prishtinë | 15 Maj 2021 | 11:23 | Nga Ekonomia Online

Presidenti serb Aleksandar Vuçiq përsëriti mbrëmë se Serbia mbështet ekskluzivisht parimin e pandryshueshmërisë së kufijve në përputhje me vendimin e Kombeve të Bashkuara dhe deklaroi se në atë kuptim ai prezantoi një ndryshim në përfundimet e propozuara të Samitit të “Brdo-Brioni” – se Serbia është kundër ndryshimit të kufijve, në përputhje me Kartën e Kombeve të Bashkuara dhe vendimet e organeve të tyre.

“Ata më dërguan një propozim për konkluzionet e Samitit, i cili thotë se të gjithë duhet të kundërshtojmë ndryshimin e kufijve. Unë bëra një ndryshim të vogël dhe ai tani është fer për ta ”, tha Vuçiq për TV Prva.

Të ngjashme