Zëvendëskryeministri i përgjigjet Haradinajt: S’ka nevojë për konferencë të liderëve

Prishtinë | 08 Mar 2020 | 14:01 | Nga Ekonomia Online

Avdullah Hoti e ka refuzuar ofertën e Ramush Haradinajt për një konferencë të liderëve për t’u koordinuar në dialogun Kosovë-Serbi.

Zëvendëskryeministri i Parë ka thënë se institucionet që kanë dalë nga zgjedhjet e fundit bartin legjitimitetin për të marrë përgjegjësitë bazuar në ligje e kushtetutë edhe sa përket dialogut me Serbinë.

“Kosova ka institucione legjitime te dalura nga zgjedhjet demokratike te 6 tetorit, te cilat bartin pergjegjesite kushtetuese, perfshire edhe dialogun me vendin fqinj Serbine. Nuk ka nevoje per asnje konference per kete qellim, te brendeshme as te jashtme”, ka reaguar Hoti, në Fb.

“Duhet vetem ushtrim i pergjegjesive kushtetuese nga secili. Kryeministri duhet te marre persiper dialogun ashtu sic e definon edhe aktgjykimi i Gjykates Kushtetuese. Presidentin duhet te qendroje brenda kompetencave te veta kushtetuese”, ka shtuar ai.

Sot, Ramush Haradinaj kërkoi të mbahet një konferencë në Kosovë për Kosovën ku do të dakordoheshin për marrëveshjen finale me Serbinë. Ka thënë se në këtë konferencë duhet të jetë SHBA si ndërmjetësuese ndërsa edhe BE si lehtësuese e dialogut.

 “Konferenca dy ditore e përbërë nga kryetarët e partive politike do t’i ftonin edhe udhëheqësit e dialogut, Amerika dhe lehtësuesit BE. Kjo konferencë e Kosovës në Kosovë fillimisht kishte mundur të krijojë në qëndirm unik Kosovës ku e kishim lehtësuar ndërmjetësuesit Amerikës dhe lehtësuesit BE të arrijmë një marrëveshje”, ka thënë Haradinaj.

Ai ka thënë se s’mund të ketë udhëheqje të dialogut nga Kosova nga njeriu që ka përkrahur korrigjimin dhe ndarjen e Kosovës. Ka thënë se as Albin Kurti s’mund të jetë në krye të këtij dialogu pasi po synon heqjen e taksës pa na njohur Serbia.

Haradinaj ka folur edhe për presionin amerikan duke thënë se askush s’bën të ofertojë njëanshëm për heqjen e taksës. Ka thënë se Kurti dhe Vjosa Osmani kanë ofertuar me taksën dhe e kanë nxjerr jashtë Kosovës.

“Jam me heq taksën në ndërrim të njohjes finale. Kërko kontratën finale.  Kurti dhe Osmani janë axhami politikë. E kanë dorëzuar krejt procesin te Thaçi. Tash fshihen në kornizën e BE’së”, ka thënë Haradinaj.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme