Afrohet koha e inaugurimit për stadiumin Al Bayt në Katar

Prishtinë | 19 Sht 2019 | 19:34 | Nga Ekonomia Online

E gjitha që ka mbetur është të njoftohet data e inaugurimit për Stadiumin Al Bayt, i cili do të jetë një nga vendet që do të mirëpres ndeshjet e Kupës së Botës 2022 në Katar.

Ai do të jetë gati për dhjetor, paralelisht me ngjarjet e Kupës Botërore për Klube të FIFA-s ose me ato të Kupës së Kombeve të Gjirit, që të dy do të mbahen në këtë vend.

Puna vazhdon me shpejtësi, duke siguruar që të gjitha gjërat e pazgjidhura të trajtohen me kujdes. Në llogarinë zyrtare në Twitter, është postuar një foto ku shihet se ndërtimi i stendës kryesore është i plotë.

Përveç kësaj, imazhi tregon qartë rrugët përreth, zonat e jashtme të gjelbërta, liqenin dhe të gjitha rrugët e brendshme që çojnë në hyrjet e vendit si të përfunduara.

Është treguar e gjitha, ndërsa nuk zbulohet afati për inaugurimin e tij zyrtar.

Duhet të theksohet se vendi është ndërtuar si shembull model i lehtësive mjedisore.

Al Bayt do të ketë 60,000 vende në dispozicion për Kupën e Botës , megjithatë, kjo do të reduktohet në vetëm 30,000 pasi të përfundojë turneu.



Të ngjashme