Kosova debuton në Lojërat Olimpike Dimërore për të Rinj me dy skitarë

Prishtinë | 18 Dhj 2019 | 16:35 | Nga Ekonomia Online

Ekipi Olimpik i Kosovës do të debutojë muajin e ardhshëm në Lojërat Olimpike Dimërore për të Rinj, “Llozana 2020”, të cilat mbahen prej 9-22 janar 2020 në Llozanë të Zvicrës.

Kosovën do ta përfaqësojnë dy skitarët e skijimit alpin: Era Shala dhe Drin Kokaj, të cilët e kanë fituar edhe zyrtarisht të drejtën për të garuar në LOD për të Rinj, ka njoftuar Komiteti Olimpik i Kosovës.

Shala dhe Kokaj, të dy 16-vjeçarë, janë pjesë e Klubit të Skitarisë Prishtina. Ata garojnë në disiplinat sllallom dhe sllallom i madh, në të cilat do të paraqiten edhe në Llozanë.

Kosova do të jetë njëra prej 11 vendeve që do të debutojnë në edicionin e tretë të këtyre Lojërave.

Pjesëmarrës në LOD për të Rinj “Llozana 2020” janë 1880 sportistë, prej tyre 940 meshkuj dhe 940 femra, të gjithë të moshës 15-18 vjeç.

Të ngjashme