Vendim historik për Federatën Skitare të Kosovës, pranohet me të drejta të plota në FIS

Prishtinë | 18 Maj 2018 | 15:15 | Nga

Vendimi është marrë sot në Kongresin e 51-të të FIS-it, që po mbahet në Costa Navarino të Greqisë.

Presidenti i FSK-së, Milaim Kelmendi, njëherit nënpresident i katërt i Komitetit Olimpik të Kosovës, ka thënë për “noc-kosovo.org”, se vendimi për pranimin e FIS-it, është marrë unanimisht.

Deri më tani, FSK ishte e pranuar në FIS vetëm si anëtar i deleguar në Kongresine  mbajtur në Meksikë, vend ky që nuk e njeh Kosovën. Ndërkohë, për koincidencë, vendimi historik për FSK-në, u mor po ashtu në një shtet (Greqi) që nuk e njeh vendin tonë.

Të pranishëm në Kongres, përveç kryetarit Kelmendi, ishin edhe sekretari i federatës, Selim Maloku, dhe Muhamet Dreshaj, anëtar i Bordit të FSK-së.

Komiteti Olimpik i Kosovës përgëzon Federatën Skitare të Kosovës për pranimin e plotë në FIS.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme