Të jesh nënë dhe të punosh nga shtëpia, sfida me të cilën përballen gratë sot

Prishtinë | 05 Sht 2022 | 23:15 | Nga Ekonomia Online

Ja si të arrini t’i menaxhoni të gjitha këto gjatë kohës së pandemisë.

Ekspertët e krizave japin këshillat e tyre më të mira për të qëndruar të qetë si udhëheqës në kohë stresi. Të realizoj detyrat njësoj si më pare, si një punonjëse dhe nënë, gjithçka ndryshoi brenda disa ditësh.

Të gjitha bizneset kanë lëvizur për të punuar në distancë, fëmijët nuk po shkojnë në shkollë dhe frika po rritet për shkak të ndikimit të virusit COVID-19. Ju luftoni për të kuptuar teknologjinë në distancë dhe për të mbushur kuzhinën tuaj me ushqim të shëndetshëm, ndërsa fëmijët tuaj janë të lirë, sepse opsionet e kujdesit për fëmijët janë jo-ekzistente.

Një krizë shëndetësore e kësaj madhësie është e paimagjinueshme dhe shkakton frikën tonë më të madhe. Dhe duket se është një sfide shumë e madhe për ato gra të cilat janë nëna që duhet të kujdesen për fëmijët dhe shtëpinë dhe nga ana tjetër të bëjnë në shtëpi dhe punët që me parë i bënin në zyre. Normal që e gjithë kjo situatë mund të shkaktojë një stres të papare te shumë gra deri aty sa nuk mund të dinë më si ta menaxhojnë.

Ja disa këshilla si tja dilni në këtë situate:

Qëndroni të shëndetshme – Ushtrohuni, ushqehuni mirë, dhe gjumi cilësor janë thelbësore për të forcuar sistemin imunitar. Shmangni shumë kafeinën, e cila mund të përmirësojë reagimin tuaj ndaj stresit dhe alkoolin, gjë që na bën të ndjehemi të lodhur dhe depresion. Pini shumë ujë, i cili ndihmon në eliminimin e toksinave në trup.

Përqendrohuni në atë që mund të kontrolloni – Ka shumë gjëra që ndihen jashtë kontrollit tani, por ju mund të kontrolloni veprimet tuaja. Shkëputeni nga pengesat e vazhdueshme të lajmeve që janë krijuar për të na mbajtur në gjendje frike. Përqendrohuni te detyrat më urgjente në dispozicion dhe jepni vetes leje të injoroni gjithçka tjetër.

Merrni një inventar të brendshëm – Vini re se cilat shenja fizike të stresit po shfaqni dhe modelin e mendimeve tuaja. Merrni këto masa për të luftuar stresin: – Merrni frymë plotësisht dhe thellësisht pesë herë për të qetësuar sistemin tuaj nervor dhe për të futur ne sistemin oksigjen të freskët, gjë që ju ndihmon të mendoni në mënyrë kreative. – Uluni me sy të mbyllur, qetësoni mendjen. Lëshoni tensionin kudo që e vini re. – Bëni disa joga për një qarkullim më të mirë të gjakut dhe për të pasur një tjetër këndvështrim të gjërave.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme