Apple mund të sjell një ndryshim të madh në sistemin e zërimit të iPhone 11

Prishtinë | 11 Qer 2019 | 09:29 | Nga Ekonomia Online

Apple është duke punuar shumë në mënyrat për të përmirësuar sistemin e iPhone, me detajet e reja që tregojnë rreth një ndryshimi në ndërtimin e altoparlantëve që mund të rrisin volumin dhe të sjellin me vete akustikë të përmirësuar dhe më shumë kapacitet në frekuencat e basit, pa rritur madhësinë e folës.

Puna e Apple në dizajnin e ri erdhi në dritë në një patentë të botuar së fundmi.

Altoparlantët janë përshkruar kështu në patentë: “Për shkak të madhësisë së tyre të vogël, zmadhuesit mikro kanë tendencë të kenë hapësirë ​​të kufizuar në dispozicion për një volum të pasmë… Performanca akustike e frekuencave të ulëta të pajisjeve të elektronikës me mikro folës mund të rritet megjithatë, duke rritur sa më shumë volumin e pasmë brenda hapësirës së brendshme të disponueshme në mbylljen e sistemit.”

Teknika përfshin përdorimin e një shtrese absorbuese në pjesën e pasme të hapësirës së altoparlantit. Apple po punon në një material specifik që nuk do të bëjë çekuilibër dhe potencialisht të dëmtojë hapësirën e altoparlantëve.

Si gjithmonë me patentat, akti që ato ekzistojnë nuk çon direkt në përdorimin e teknologjisë që shfaqet në raundin e ardhshëm të përditësimeve të pajisjes.

Kjo patentë është një vazhdim i një patenti të paraqitur së pari në 2016, kështu që ekipi i R&D i Apple po punon për këtë për disa kohë tashmë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme