Avioni “V” do të testohet këtë tetor

Prishtinë | 05 Qer 2019 | 13:45 | Nga Ekonomia Online

Avioni “V” nuk është thjesht një projekt 3D, por një prototip që do të vihet në provë gjatë këtij viti.

Koncepti është zhvilluar në Delft Technology University të Holandës, dhe financohet nga KLM.

E veçanta e këtij avioni, i cili i hap krahët po aq sa të tjerët, është se udhëtarët do të ulen pikërisht te krahët.

Avioni do të mbajë rreth 314 udhëtarë te krahët, hapësirë që tani qëndron bosh, dhe pritet të konsumojë 20% më pak karburant.

Të ngjashme