Deri më 2030-ën do të ndalohet shitja e veturave me naftë në Britani

Prishtinë | 18 Qer 2018 | 13:32 | Nga

Kryebashkiaku i Londrës, Sadiq Khan dhe përfaqësuesit e qyteteve të tjera të Britanisë së Madhe kanë kërkuar sot që plani i qeverisë së këtij vendi për të ndaluar shitjen e veturave të reja me naftë të hyjë në fuqi deri në vitin 2030.

“Ndalimi i shitjes së automjeteve të reja me naftë dhe benzinë deri në vitin 2030 do të mbështeste zbatimin e Iniciativës së Clean Air Zone në qytete dhe do të kontribuojnë në një përmirësim drastik në cilësinë e ajrit dhe shëndetin tonë”, tha Khan.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme