Kujdes nga aplikacionet “Flashlight” për Android

Prishtinë | 13 Sht 2019 | 20:04 | Nga Ekonomia Online

A e keni të instaluar një aplikacion “Flashlight” në smartphone tuaj Android? Nëse kjo është një po, atëherë të dhënat tuaja personale mund të jenë në rrezik.

Pasi studioi mbi qindra aplikacione të dritës elektrik, Studiuesi i Sigurisë së Avastit, Luis Corrons, zbuloi se këto aplikacione Android kërkojnë një sasi të çmendur të lejeve të padëshiruara – mesatarja është 25 leje për një aplikacion.

Nga aplikimet e testuara të Flashlight 937, ai gjeti 262 aplikacione Android që kërkojnë 50 leje dhe më shumë. Për më tepër, tetë aplikacione Android kërkuan mbi 70 leje, disa prej të cilave kishin një milion shkarkime në Google Play Store.

Corrons gjithashtu raporton se 408 aplikacione Flashlight Flash vetëm kërkuan 10 leje ose më pak, duke lypur pyetjen pse aplikacionet e tjera Flashlight kanë nevojë për një numër kaq të madh të lejeve.

Në hulumtim, Corrons zbuloi që aplikacionet Android në fjalë(Flashlight) kërkuan të gjitha llojet e lejeve të panevojshme. Për të ilustruar: 77 aplikacione kërkuan qasje në lejen audio, dhe mbi 180 aplikacione u përpoqën të hynin në listën e kontakteve.

Praktika më e mirë është të shikoni me kujdes lejet e kërkuara nga një aplikacion Android. Dhe nëse duken të dyshimta, përpiquni të shmangni dhënien e lejeve plotësisht. (Kosova.Live)

Të ngjashme