Me iOS 12, policia do ta dijë gjithmonë ku ndodheni

Prishtinë | 18 Qer 2018 | 18:53 | Nga

Apple njoftoi këtë mëngjes se një veçori e re në iOS 12 do të shpërndajë automatikisht vendndodhjen tuaj me policinë dhe shërbimet e tjera emergjente gjatë gjithë kohës.

Kjo lëvizje vjen si përgjigje ndaj problemeve me të cilat përballen njerëzit kur dëshirojnë t’i thërrasin shërbimet emergjente nga celulari, ku shpesh është e vështirë të përcaktohet vendndodhja e thirrësit shpejtë dhe saktë, thotë Apple.

Rreth 80% e thirrjeve në polici dhe shërbime të tjera emergjente vijnë nga celularët, transmeton Gazeta Express.

Më 2015, Apple kishte lansuar HELO (Vendndodhjen Hibride të Emergjencës), e cila gjente vendndodhjen e thirrësit duke përdorur GPS dhe pika të Wi-Fi.

 

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme