Një hap më afër teleportimit kuantik kompleks

Prishtinë | 11 Nën 2018 | 09:50 | Nga Ekonomia Online

Për teknologjitë e ardhshme si kompjuterët kuantikë dhe kriptimi kuantik, përvetësimi eksperimental i sistemeve kuantike komplekse është i pashmangshëm.

Shkencëtarët nga Universiteti i Vjenës dhe Akademia Austriake e Shkencave kanë arritur ta bëjnë një hap shtesë.

Derisa fizikanët në mbarë botën po përpiqen ta rrisin numrin e sistemeve dydimensionale, apo të ashtuquajturave kubite, hulumtuesit së bashku me Anton Zeilinger po shënojnë arritje të reja.

Ata po e ndjekin idenë për të përdorur sisteme më komplekse kuantike si kubitet, dhe ta rrisin kapacitetin e informacionit me të njëjtin numër grimcash.

Të ngjashme