Priten simbole të reja në Apple, për këtë shtresë të shoqërisë

Prishtinë | 24 Mar 2018 | 10:56 | Nga

Apple sot paraqiti një propozim zyrtar në Konsorciumin Unicode për të futur simbole të reja. Bëhet fjalë për simbolet që specifikojnë njerëzit me aftësi të kufizuara.

Emoji përfshin një vesh me një aparat dëgjimi, një person që bën shenjën ASL për “të shurdhër”, një person që ecën me një shkop, njerëz në dy karrige me rrota të ndryshme dhe dy lloje të gjymtyrëve proteze.

Sipas Emojipedia, këto emoji, nëse miratohen, mund të zbatohen në fillim të vitit 2019.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme