Shumica e viktimave të trafikimit seksual në SHBA janë rekrutuar përmes Facebook

Prishtinë | 10 Qer 2021 | 11:02 | Nga Ekonomia Online

Shumica e rasteve të trafikimit seksual aktiv në SHBA vitin e kaluar u zhvilluan në Facebook, sipas Raportit Federal të Trafikimit të Qenieve Njerëzore të Institutit të Trafikimit Njerëzor 2020.

“Interneti është bërë mjeti mbizotërues që trafikantët përdorin për të rekrutuar viktima dhe ata shpesh i rekrutojnë ato në një numër faqesh shumë të zakonshme të rrjeteve sociale”, tha Drejtori Ekzekutiv i Institutit të Trafikimit Njerëzor, Victor Boutros të mërkurën në CBSN.

“Facebook me shumicë dërrmuese përdoret nga trafikantët për të rekrutuar viktima në raste aktive të trafikimit seksual”.

Çështjet aktive përfshijnë ato në të cilat të pandehurit u akuzuan në vitin 2020, ato në të cilat të pandehurit u akuzuan në vitet e mëparshme dhe akuzat ende ishin në pritje të gjykimit vitin e kaluar ose çështja ishte në apel.

Të dhënat nga dy dekadat e fundit të përfshira në raportin e trafikimit njerëzor treguan se 30 përqind e të gjitha viktimave të identifikuara në rastet federale të trafikimit seksual që nga viti 2000 u rekrutuan në internet.

Të ngjashme