BE do të ofrojë internet falas «wireless» deri në vitin 2025

Prishtinë | 12 Tet 2016 | 14:12 | Nga

Bashkimi Evropian (BE) ka paraqitur një plan për të investuar 120 milionë për qasje falas në internet «wireless» nëpër vende publike nëpër qytete në gjithë Evropën.

Vjen një lajm i mirë për të gjithë varësit e rrjeteve “sociale” që e sjell Jean-Claude Juncker, i cili në raportin e tij të fundit për punën e Komisionit Evropian ka raportuar se deri në vitin 2020 do të ofrohet internet falas në të gjitha qytetet evropiane.

Gjithashtu, Komisioni Evropian (KE) propozoi zhvillimin e një plani të standardizuar, duke ofruar mbulim të internetit mobil 5G deri në vitin 2020.

Një nga qëllimet e të ashtuquajturit Plan i Veprimit 5G për BE-në është përmirësimi i mbulimit të ngadalshëm dhe të fragmentuar të rrjetit me  4G / LTE.

Me rrjetet pa kabëll «wireless» pa asnjë dyshim gjithmonë do të jetë e njohur vendndodhja juaj.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme