Si kërkoi Specialja fakte në Serbi kundër Adem Jasharit, Hashim Thaçit e të tjerëve?

Prishtinë | 08 Sht 2020 | 08:57 | Nga Ekonomia Online

Dyshohet se Task Forca Speciale Hetuese në kuadër të speciales ka kërkuar dëshmi e fakte në Serbi kundër Hashim Thaçit, Sami Lushtakut, Rexhep Selimit e të tjerëve.

Në mesin e Dokumenteve të siguruara nga gazeta Infokus është edhe një letër që prokurori udhëheqës David Shwendiman kërkoi dokumente në Serbi nga Vladimir Vukceviq ish-prokuror për krime lufte.

“Duke u nisur nga koordinimi i vazhdueshëm i zyrave tonë dhe takimi jonë i mbajtur më 1 qershor 2015, me respekt ju kërkoj që Zyra juaj të na furnizoj me kopje të rasteve që kanë të bëjnë me terrorizëm nga grupet e organizuara të armatosura të kryera nga shqiptarët e Kosovës në periudhën 1981-1999, duke përfshirë veprat penale të kapitullit XV në kodin kriminal të SFRY”.

“Ne kërkojmë dokumentet në vijim: Padi, Gjykime, si të instancës së parë ashtu edhe instancës së dytë, duke përfshirë Gjykatën Supreme etj”.

“Për më shumë, me mirësi ju kërkojmë nëse është e mundur që dokumentet e para duhet të jenë në lidhje me rastin KT nr. 139/96, gjykimi K nr. 37/97 gjykuar nga Gjykata e Distriktit të Prishtinës”.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme