QNR-ja i rekomandon KQZ-së rinumërim e rreth 500 vendvotimeve

Prishtinë | 22 Shk 2021 | 10:51 | Nga Ekonomia Online

Qendra për Numërim dhe Rezultate i ka rekomanduar KQZ-së, rinumërimin e 500 vendvotimeve. Për këtë propozim KQZ-ja do të vendosë në mbledhjen e orës 13:00 të hënën.

Zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi një njoftim për medie ka treguar edhe arsyet se pse QNR-ja ka rekomanduar një gjë të tillë.

“Mund t’iu konfirmoj se në mbledhjen e sotme të KQZ-së do të paraqitet një raport nga Qendra e Numërimit dhe Rezultateve me disa rekomandime për rinumërim të rreth 500 vendvotimeve dhe natyrisht se anëtarët e KQZ-së do ta shqyrtojnë dhe do të marrin vendim meritor”.

“QNR-ja ka ardhur deri te këto rekomandime pasi këto vendvotime nuk kanë mundur të kalojnë procesin e auditimit. Arsyet janë të ndryshme dhe kryesisht kanë të bëjnë me bartjen e gabuar të votave në formularin e subjekteve politike dhe formularin e kandidatëve; si dhe për shkak se në një numër të madh të vendvotimeve kandidati apo kandidatët kanë më shumë vota se subjekti politik”, ka thënë Elezi.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme