Tahiri: Mbi 166 prodhues të patates do të përfitojnë nga Komuna e Vushtrrisë

Prishtinë | 24 Sht 2021 | 11:31 | Nga Ekonomia Online

Kryetari aktual dhe kandidati për kryetar të Vushtrrisë, Xhafer Tahiri ka vizituar “Vipa Chips”, prodhuesin më të madh të patates nē Kosovë.

Në programin e tij për vitin 2022 Tahiri ka paraparë mbulimin e shpenzimeve të fermerëve e prodhuesve të patates për ujitjen e tokave nga sistemi i “Iber Lepencit”.

” Mbi 700 toka bujqësore janë përfshirë në këtë marrëveshje në mes të Komunës dhe “Iber Lepencit. Mbi 166 fermerë-prodhues të patates përfitojnë direkt nga kjo politikë e re. Ndërsa mbi 77 000 mijë euro është vlera e subvencionimit të ujitjes së parcelave nga sistemi i ujitjes së “Iber Lepencit”.

https://www.facebook.com/xhafertahiriofficial/videos/544506926828995

Të ngjashme