Bëjeni burrin tuaj të lumtur dhe të vlerësuar, 6 këshilla

Prishtinë | 19 Qer 2023 | 00:16 | Nga Ekonomia Online

Marrëdhëniet nuk janë gjithmonë të lehta. Ndërtimi i një lidhjeje të fortë kërkon besim, komunikim dhe mirëkuptim të mirë mes partnerëve. Por ndonjëherë ne dështojmë në ruajtjen e tij dhe as nuk e kuptojmë arsyen. Gjërat shpesh shkojnë drejt greminës edhe para se të fillojmë t’i vëmë re. Ne supozojmë dhe luftojmë për gjëra pa marrë parasysh ndjenjat e tjetrit dhe kjo mund të jetë për shkak se na mungojnë disa cilësi të mira.

Tregoni vlerësim

Jini mirënjohës ndaj bashkëshortit tuaj për gjërat që ai bën për ju. Në këtë mënyrë, ata nuk do të pendohen për asnjë zgjedhje që kanë bërë për të qëndruar me ju. Përkundrazi do të ndiheshin të lumtur dhe me fat. Gjeste të vogla si falënderimi i tij/saj për vaktet që ofrojnë ose komplimentimi i tyre mbi rrobat e tyre ose thjesht shikimi i filmit të tyre të preferuar së bashku. Gjithçka ka rëndësi.

Të gjithëve u pëlqejnë surprizat

Planifikoni një datë surprizë, dhuratë ose ndonjë aktivitet që bashkëshorti juaj do të donte të kishte. E mban marrëdhënien aktive. Kjo gjithashtu ndihmon në ruajtjen e energjisë së mirë brenda marrëdhënies. Kjo do ta ndihmojë bashkëshortin tuaj të kujtojë arsyet pse ju zgjodhi.

Jini mbështetës

Tregoni mbështetje shtesë ndaj bashkëshortit tuaj sa herë që ajo ndihet e mërzitur. Ju duhet të mbështesni qëllimet e saj/të tij. Kjo do ta ndihmojë atë të besojë tek ju, gjë që do ta bëjë marrëdhënien më të fortë. Inkurajoni bashkëshortin tuaj të ndjekë qëllimet dhe ëndrrat e tij. Bëhu një nxitës i mirë i tifozëve, jo një pengesë.

Kushtojini vëmendje atyre

Dëgjoni me kujdes atë që ata kanë për të thënë. Larja e tyre sepse jeni të zënë nuk është një taktikë e mirë për një marrëdhënie të shëndetshme. Më mirë përpiquni të jeni aktiv në biseda. Në shumicën e rasteve, ata nuk kërkojnë zgjidhje, por vetëm një vesh mbështetës. Mundohuni t’i dëgjoni mendimet, ndjenjat dhe shqetësimet e tyre pa i ndërprerë ose pa ofruar ndonjë zgjidhje.

Jepuni atyre hapësirë

Në shumicën e marrëdhënieve, faktori kohë bëhet çështja më e madhe për ndarjet. Ju duhet të dini kur bashkëshorti juaj ka nevojë për hapësirën e tij/saj. Kuptojeni kur bashkëshorti juaj ka nevojë për pak kohë vetëm dhe sigurohuni që ai të ketë hapësirën e tij personale pa asnjë pengesë. Gjithashtu do të ndihmojë në zhvillimin e një mirëkuptimi të mirë mes jush.

Kohë cilësore së bashku

Kaloni kohë së bashku dhe bëni marrëdhënien tuaj më të thellë duke ditur më shumë për njëri-tjetrin. Shkoni për shëtitje në plazh, shikoni filma së bashku ose planifikoni një piknik çdo gjë që ju ndihmon të kuptoni më mirë bashkëshortin tuaj.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme