Gjykimet e profilit të lartë, histori zvarritjesh

Prishtinë | 13 Mar 2019 | 08:02 | Nga Ekonomia Online

Në tetor të vitit 2016 është ngritur një nga akuzat më të mëdha që nga paslufta. E njohur në opinion si rasti “Toka”, kjo aktakuzë në krye me ish-deputetin e PDK-së, Azem Syla dhe shumë të akuzuar të tjerë është ngritur për shkak të dyshimeve të bazuara se shteti është dëmtuar rreth 30 milionë euro për veprimet kriminale për të cilat ata akuzohen.

Prej tetorit 2016 deri në mars të këtij viti menaxhimi i këtij rasti nga gjykata ka folur për seri seancash të dështuara e pamundësi e gjykatës që të vendosë drejtësi karshi pretendimeve të Prokurorisë së Shtetit për këtë rast, shkruan sot “Koha Ditore”.

Azem Syla dhe “Grupi i tij”, akuzohen se kanë keqpërdorur pozitën e tyre zyrtare për biznes me toka shoqërore. Aktakuza ka të bëjë me rastin e tokave në “Veternik” dhe Çagllavicë, ku janë të përfshirë shqiptarë dhe serbë.

Por “histori” të përafërt të trajtimit kanë edhe shumë raste të tjera të profilit të lartë, për të cilat janë ngritur aktakuza. Shumë seanca të dështuara e disa vite vonesë që të nisen ligjërisht të trajtohen disa raste në gjykatë është historia që përcjell shumicën e gjykimeve, ku të përfshirë janë profili i lartë i të akuzuarve.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme