Njerëzit inteligjentë më vështirë e gjejnë dashurinë

Prishtinë | 15 Jan 2023 | 20:36 | Nga Ekonomia Online

Dr. Ali Binzair e ka shkruar “Tao of Dating” për një grup të caktuar të njerëzve – për inteligjentët!

Si student në Harvard, pastaj si këshillues, Binzair e ka vërejtur një fenomen që është prezent mes të mençurve.

Për inteligjentët, është tejet e vështirë ta gjejnë dhe ta mbajnë një lidhje dashurie.

Ka shumë arsye se përse inteligjentët e kanë më vështirë ta gjejnë dhe ta mbajnë dashurinë.

Më poshtë i keni disa prej tyre!

Arritjet para lidhjeve

Fëmijët që konsiderohen të mençur dhe përfundojnë në universitetet më prestigjioze në botë, janë të përqendruar pas arritjeve e jo pas lidhjeve.

Kjo mund të jetë për shkak të faktit se prindërit e tyre i dëshirojnë më shumë arritjet.

Fëmijët e mençur supozohet të marrin nota të mira, të gjejnë kohë për të praktikuar piano, ta mësojnë një instrument tjetër, të shkëlqejnë në shkencë apo matematikë.

Duke u rritur të përqendruar pas arritjeve, fëmijët e tillë kanë më pak kohë të mësojnë se si t’i zhvillojnë miqësitë, gjë e cila është hapi i parë për ta gjetur dashurinë romantike.

Besimi i gabuar: Arritjet janë të barabarta me dashurinë

Fatkeqësisht, personat e mençur mësojnë se arritjet janë të barabarta me dashuri dhe admirim nga kolegët e prindërit.

Ata besojnë se kjo gjë pastaj shndërrohet në takime romantike.

Së pari siguria

Ka diçka që të gjithë inteligjentët e bëjnë, e ajo gjë është mendimi.

Ata mendojnë për problemet e tashme dhe të ardhme. Ata e analizojnë çdo gjë dhe ky analizim e mendim i shpie të mendojnë për problemet e vërteta në lidhje.

Është shumë e vështirë ta shijoni kohën me një person nëse mendoni se çfarë mund të ndodh në të ardhmen.

Çfarë nëse partneri/ja ime nuk është e duhur? Çfarë nëse ndahemi?

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme