Osmani: Autorët e sulmit ndaj KFOR-it ende vrapojnë të lirë nëpër Serbi, mbrohen nga regjimi i Vuçiqit

Prishtinë | 30 Maj 2024 | 08:56 | Nga Ekonomia Online

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani ka shkruar për sulmet e 29 majit ndaj ushtarëve të NATO-s në veri të Kosovës, ku u plagosën 93 ushtarë.

Osmani tha se ende vrapojnë të lirë nëpër Serbi autorët e grupeve kriminale dhe krerët e bandës.

“Dje u bë një vit nga sulmet e 29 majit ndaj ushtarëve të NATO-s në veri të Kosovës. Siç dëshmohet qartë nga pamjet video dhe hetimet kriminale të kryera nga agjencitë e zbatimit të ligjit, 93 ushtarë u plagosën, disa me lëndime të rënda, përmes sulmeve nga grupet e krimit të organizuar serbë me urdhra të qarta politike nga regjimi i Vuçiqit dhe krerët e bandës së tij. Autorët, të cilët ende vrapojnë të lirë nëpër Serbi dhe të mbrojtur nga regjimi i Vuçiqit, duhet të mbajnë përgjegjësi!’, ka shkruar presidentja në platformë “X”.

Derisa tha se mosndëshkimi vetëm i ka inkurajuar ata që të përsërisin sulm ndaj NATO-s.

“Mosndëshkimi vetëm i ka inkurajuar ata të përsërisin sulmet, siç tregohet qartë përmes aktit të agresionit të 24 shtatorit nga Serbia. Ky ishte një sulm kundër NATO-s dhe ata që e urdhëruan dhe e ekzekutuan dihen qartë. Mosndëshkimi duhet të marrë fund! Të gjithë ua detyrojmë ushtarëve të rinj që humbën gjymtyrët dhe jeta e të cilëve u ndryshua përgjithmonë, sepse ata vendosën jetën e tyre në vijën e paqes, sigurisë dhe sigurisë së të gjithë qytetarëve”, tha tutje Osmani.

Të ngjashme