Prekja forcon lidhjen e foshnjave me prindërit

Prishtinë | 03 Jan 2021 | 10:30 | Nga Ekonomia Online

Një nga testimet më të mëdha të durimit të prindit vjen natën kur përpiqeni të vendosni fëmijën tuaj në gjumë, të qëndrojë në gjumë ose të kthehet në gjumë.

Ju e dini që ju duhet të sheteteni, lëkundni fëmijët ose thjesht të mbani një dorë të sigurt tek ata derisa të vendosen në gjumë.

Në një studim, terapia e përditshme masazhi u shoqërua me një shtim në peshë prej 47% në foshnjat e parakohshme.

Në një tjetër, hulumtuesit matën përgjigjen e stresit në tru, kur subjektet kishin goditje elektrike, dhe çfarë përgjigje kishin nëse njëri prind mbante dorën e tyre.

Ka edhe disa prova se prekja mund të reduktojë ankthin dhe depresionin midis pacientëve të Alzheimerit.

Duke mbajtur dhe duke përkëdhelur fëmijët tanë, ne përcjellim sigurinë dhe besimin, lehtësimin e stresit dhe aktivizimin e disa nervave të trupit që nxisin ndjenjën e dhembshurisë.

Kjo është ajo që forcon lidhjen me fëmijën tuaj.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme