Qeveria Amerikane i dhuron SHKK-së donacion me paisje për Njësinë e Inteligjencës

Prishtinë | 25 Jan 2020 | 14:42 | Nga Ekonomia Online

Drejtori i Përgjithshëm i Shërbimit Korrektues të Kosovës, Nehat Thaçi së bashku me Drejtoreshën e ICITAP, Kimberly Riffe, kanë nënshkruar pranim dorëzimin e donacionit të radhës, me ç’rast Qeveria Amerikane, Programi ICITAP, i dhuroi Shërbimit Korrektues të Kosovës, paisje të ndryshme për mbështetjen e ndërtimit të kapaciteteve të Njesisë së Inteligjencës.

Paisjet do të përdoren nga Njësia e Inteligjencës Korrektuese me qëllim të mbledhjës, sistemimit, ruajtjes në mënyrë sa më të sigurtë të të dhënave. Po ashtu, ato do të përdoren për analizmin e raporteve për zhvillimin e produkteve të inteligjencës, në rast të cenimit të sigurisë ndaj institucioneve të SHKK-së, njofton Klan Kosova.

Si rrjedhojë, zyrtarët e NJIK-së gjithashtu janë trajnuar mbi Sigurinë Kibernetike dhe aplikimin e metodave të sigurisë në perdorimin e teknologjise së pranuar.

Drejtori i Përgjithshëm i Shërbimit Korrektues të Kosovës, Nehat Thaçi së bashku me Drejtoreshën e ICITAP, Kimberly Riffe, kanë nënshkruar pranim dorëzimin e donacionit të radhës, me ç’rast Qeveria Amerikane, Programi ICITAP, i dhuroi Shërbimit Korrektues të Kosovës, paisje të ndryshme për mbështetjen e ndërtimit të kapaciteteve të Njesisë së Inteligjencës.

Paisjet do të përdoren nga Njësia e Inteligjencës Korrektuese me qëllim të mbledhjës, sistemimit, ruajtjes në mënyrë sa më të sigurtë të të dhënave. Po ashtu, ato do të përdoren për analizmin e raporteve për zhvillimin e produkteve të inteligjencës, në rast të cenimit të sigurisë ndaj institucioneve të SHKK-së.

Si rrjedhojë, zyrtarët e NJIK-së gjithashtu janë trajnuar mbi Sigurinë Kibernetike dhe aplikimin e metodave të sigurisë në perdorimin e teknologjise së pranuar.

Të ngjashme