Shtesat ushqimore ndihmojnë rritjen e foshnjave të parakohshme

Prishtinë | 14 Kor 2023 | 22:14 | Nga Ekonomia Online

Dhënia e suplementeve (p.sh shtesat e vitaminave) për foshnjat e parakohshme të cilat ushqehen me gji mund të parandalojë humbjen e peshës në një kohë vendimtare në zhvillimin e tyre, sugjeron një studim i vogël.

Mjekët në Southampton gjetën se tetë javë perdorimi të suplementeve çuan në rritjen më të mirë të foshnjave një vit më vonë.

Gjithashtu iu dha nënave besim dhe i inkurajoi ata që të vazhdonin ushqyerjen me gji, raportojnë ata.

Tani nevojiten studime më të mëdha për të konfirmuar gjetjet.

Vetëm qumështi i gjirit nuk i plotëson gjithmonë nevojat dietike të foshnjave të ndjeshme të lindura para 37 javësh, gjysma e të cilave dështojnë të rriten siç duhet.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme