Studimi: Selfiet shkaktojnë kriza epileptike

Prishtinë | 22 Kor 2023 | 21:28 | Nga Ekonomia Online

Akti i marrjes së një selfie është bërë aq e zakonshme sikurse një fotografi e rregullt.

Megjithatë, ekspertët po paralajmërojnë se praktika në dukje e pafajshme, mund të shkaktojë kriza epileptike për disa.

Në një rast, një adoleshent i vetëshpallur kishte sulme të ngjashme me trurin në aktivitetin e saj të trurit pasi hoqi një foto të ndritur të vetes.

Mjekët kanadezë e kanë përcaktuar se ajo ka gjasa të ketë një reagim ndaj fotosenzitivitetit ndaj këtyre llojeve të fotografive dhe kjo mund të jetë një faktor kontribues për kriza në tru, transmeton EO.

Studimi i rastit të fundit ka përcaktuar se ata me epilepsi fotografike ndjeshëm mund të kenë konfiskime të shkaktuara nga blicët e ndritshëm dhe e quajnë fenomenin ‘selfie-epilepsy’.

Ky është pretendimi më i fundit kundër selfies. Në të kaluarën, ekspertët thanë se akti mund të shkaktonte rrudha për shkak të rrezatimit të telefonit dhe çështjeve të vetë-imazhit.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme