Ushqimet që shkaktojnë ankth

Prishtinë | 13 Jan 2023 | 00:16 | Nga Ekonomia Online

Një proces shumë i rëndësishëm për trupin e njeriut është dhe gjumi. Mirëpo, ndonjëherë ndodh që gjatë gjumit të përjetohen ankthe.

Siç, dihet ankthet nuk janë diçka e rastësishme që përjetohen tek njerëzit. Sipas, studimeve një pjesë të ankthit përveç stresit e shkaktojnë dhe ushqimet.

Nëse hani shumë ushqime që kanë erëza ato do të rrisin temperaturën e turpit, duke bërë kështu që t`i kujtoni ëndrrat edhe pasi të zgjoheni dhe të përjetoni ankth.

Konsumimi i ushqimeve që kanë shumë proteina është një tjetër faktor që mund t’iu shkaktojë ankth.

Gjithashtu dhe konsumimi i teprët i ushqimeve para se të shkoni në shtrat dhe sidomos nëse hani ushqime të nxehta, atëherë do të zgjoheni pas ëndrrës dhe do ta rikujtoni atë, duke e shndërruar kështu në një ankth për vete.

Prandaj që të shmangni ankthet, duhet të tregoheni të kujdesshëm në përzgjedhjen e ushqimeve që konsumoni, veçanërisht në darkë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme