10 shprehje për të gjetur motivimin në punë

Prishtinë | 14 Mar 2023 | 23:50 | Nga Ekonomia Online

Nëse e gjeni veten të demotivuar në mes të javës apo në mes të ditës, merrni disa minuta për t’u frymëzuar me këto shprehje të disa prej mendimtarëve më të mëdhenj në botë.

Ndonjëherë, gjithçka që duhet është një kujtesë e vogël për të forcuar shpirtrat tuaj dhe për t’u rifokusuar në ditën tuaj.

“Kur mbyllet një derë e lumturisë, hapet një tjetër, por shpesh ne shikojmë kaq gjatë derën e mbyllur sa nuk shohim atë që është hapur për ne” – Helen Keller

“Kur shkruani historinë e jetës suaj, mos lejoni që dikush tjetër të mbajë lapsin” – Harley Davidson

“Puna juaj do të mbushë një pjesë të madhe të jetës suaj dhe mënyra e vetme për t’u kënaqur me të vërtetë është të bëni atë që besoni se është puna më e mirë për ju. Dhe mënyra e vetme për të bërë punë më të mirë është të doni atë që bëni” – Steve Jobs

“Në vend që të pyesni se kur është pushimi juaj i radhës, ju duhet të krijoni një jetë nga e cila nuk doni të shpëtoni” – Seth Godin

“Një burrë nuk duhet të neglizhojë kurrë familjen e tij për biznesin” – Walt Disney

“Mos thuaj se nuk ke kohë të mjaftueshme. Ti ke saktësisht të njëjtin numër orësh në ditë që i është dhënë Helen Keller, Pasteur, Michelangelo, Nënë Terezës, Leonardo da Vinci, Thomas Jefferson dhe Albert Einstein” – H. Jackson Brown Jr.

“Dikush më ka thënë që ‘koha’ është një grabitqar që na pengon gjithë jetën. Por preferoj të besoj se koha është një shoqëruese që shkon me ne në çdo rrugëtim dhe na kujton të ushqejmë çdo moment, sepse nuk do të vijë më kurrë” – Jean-Luc Picard

“Nuk është më e forta e specieve që mbijetojnë, as më inteligjentja, por ajo më e përgjegjshmja për ndryshimin” – Charles Darwin“Ata që thonë se nuk mund të bëhet diçka, nuk duhet të ndërpresin ata që e bëjnë atë” – Proverbë Kineze

“Ju nuk jeni rezymeja juaj, ju jeni puna juaj” – Seth Godin

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme