30 mijë euro i ndau shteti për trajtimin shëndetësor të Ganimete Musliut në Gjermani

Prishtinë | 02 Kor 2024 | 16:14 | Nga Ekonomia Online

Fondi i Sigurimeve Shëndetësore e ka ndihmuar deputeten Ganimete Musliu me 30 mijë Euro për trajtim në Gjermani.

Fondi i Sigurimeve Shëndetësore e ka ndihmuar deputeten Ganimete Musliu me 30 mijë Euro për trajtim jashtë vendit për shkak të një problemi shëndetësor.

Në vendimin e Bordit për trajtim mjekësor jashtë institucioneve shëndetësore publike më datë 21 dhjetor të vitit të kaluar, thuhet se Musliu kishte aplikuar përmes procedurës së rregullt më datën 3 prill. Aplikimi sipas këtij dokumenti u bë me arsye se trajtimi i nevojshëm nuk mund të ofrohej në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës.

Gazeta i ka dërguar pyetje deputetes Musliu pse nuk i është dhënë mundësia për trajtim në QKUK por ajo nuk ka kthyer përgjigje edhe pas më shumë se një jave. Përgjigje nuk i kanë kthyer gazetës as nga menaxhmenti i SHSKUK-së/QKUK-së.

Pasi e mori vendimin nga FSSH, deputetja Musliu pati udhëtuar për në Gjermani më 18 shkurt të këtij viti për trajtim në një spital.

Gazeta Shneta posedon vendimin e plotë ku bëhet e ditur edhe diagnoza e cila me të njëjtin emër nuk gjendet në listën e diagnozave në Udhëzimin Administrativ 03/2023 për trajtim jashtë institucioneve publike.

Ministria e Shëndetësisë dhe Fondi i Sigurimeve Shëndetësore nuk i kanë dhënë sqarime gazetës për këtë rast.

Të ngjashme