7 cilësi që punëdhënësit kërkojnë te punonjësit

Prishtinë | 27 Nën 2022 | 16:41 | Nga Ekonomia Online

Çdo punëdhënës kërkon përvoja dhe aftësi të ndryshme nga punonjësit e tij.

Sipas disa ekspertëve, drejtuesit pavarësisht sektorit, kërkojnë nga punonjësit e tyre këto shtatë cilësi:

1. Elasticitet

Elasticiteti ndan ata që ecin përpara në karrierën e tyre nga ata që qëndrojnë në vend numëro

2. Menaxhimin e kohës

Jo domosdoshmërish të punojë 12 orë në zyrë. Në pjesën më të madhe, produktivitetit përcaktohet nga aftësia e menaxhimit të kohës, në planifikimin, organizimin, përcaktimin e prioriteteve, zgjidhjen e problemeve dhe përfundimin e punës

3. Guxim

Që të krijoni diçka të re, ju duhet të eksperimentoni, përfundimi i të cilit nuk është i garantuar pozitivisht. Ndaj për këtë duhet guxim

4. Fokusim

Është karakteristika që dallon sipërmarrësit nga njerëzit e tjerë inteligjentë

5. Ndershmëri

Është ndoshta cilësia më e rëndësishme për suksesin në afat të gjatë në jetë dhe në punë

6. Besueshmëri

Askush nuk do të punësojë dikë që nuk bën atë që premton

7. Përshtatje

Ju pëlqen ose jo, puna në grup është çelësi i suksesit në kompani, dhe nëse nuk arrini të demonstroni që mund të punoni mirë me të tjerët, ky është një problem

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme