Antidepresantët natyralë, bimët që jua kthejnë disponimin e mirë

Prishtinë | 22 Jan 2023 | 18:35 | Nga Ekonomia Online

Në natyrë ne mund të gjejmë ilaçin për të gjitha sëmundjet.

Më poshtë kemi sjell disa prej antidepresantëve më të fuqishëm natyralë, të cilat jua lehtësojnë simptomat e depresionit dhe jua shtojnë disponimin.

Në natyrë ne mund të gjejmë ilaçin për të gjitha sëmundjet.

Telegrafi më poshtë jua sjell disa prej antidepresantëve më të fuqishëm natyralë, të cilat jua lehtësojnë simptomat e depresionit dhe jua shtojnë disponimin.

Jasemini i verdhë

Veç aroma e jaseminit ka efekte shumë fitimprurëse në sistemin nervor.

Kjo bimë e promovon gjumin dhe disponimin e mirë, e pastaj krijon ndjenja të lumturisë e paqes.

Ekspertët tregojnë se jasemini është një prej antidepresantëve më të fuqishëm natyralë, ndërkaq mund ta përdorni në formë të vajit ose ta vendosni një jasemin të tharë në dhomë dhe ta nuhasni rregullisht.

Livando

Një tjetër antidepresant natyral është livando, i cili vepron në sistemin nervor duke e relaksuar atë, e pastaj duke e liruar trupin nga ndjenjat e mërzisë dhe të gjitha simptomat tjera të depresionit.

Livando e promovon gjumin dhe disponimin e mirë, ndërkaq rekomandohet të përdorni vaj të kësaj bime.

Boronicat

Përveç se janë të shijshme, ato na ndihmojnë ta shërojmë depresionin duke na rritur disponimin dhe duke krijuar ndjenja të lumturisë e përmbushjes. Ato janë të mbushura me antioksidantë që e pastrojnë dhe mbrojnë trupin nga efektet e dëmshme.

Ndër tjera, ato e ruajnë sistemin nervor dhe ndihmojnë në rikuperimin e qelizave nervore.

Çokollata e zezë

Nëse konsumoni çokollatë të zezë, ajo menjëherë do të ketë efekt fitimprurës në sistem nervor duke jua rritur përqendrimin dhe disponimin.

Acidet yndyrore omega-3

Arrat, bajamet, salmoni, etj., janë burime të pasuar me acide yndyrore që kanë efekte tejet pozitive në sistem nervor.

Konsumimi i rregullt i produkteve të tilla ju ndihmon ta mirëmbani sistemin nervor dhe ta lehtësoni depresionin shumë shpejt.

Të ngjashme