Daçiq: Nuk do ta njohim pavarësinë e Kosovës dhe as nuk do të lejojmë anëtarësimin e saj në OKB

Prishtinë | 02 Dhj 2023 | 12:55 | Nga Ekonomia Online

Ministri i Punëve të Jashtme dhe kreu i Partisë Socialiste të Serbisë, Ivica Daçiq ka deklaruar se politika e socialistëve bazohet në mbrojtjen e integritetit territorial dhe sovranitetit përmes dialogut, se nuk ka hyrje të Kosovës në OKB dhe njohje.

Daçiq, duke folur për prioritetet dhe programin e socialistëve, tha se ato mund të përkufizohen si socializëm dhe patriotizëm, ndërsa, siç thotë ai, nuk ka për qëllim vlerat e sistemit njëpartiak dhe komunizmit.

“Politika jonë bazohet në idealet që njerëzit mund të jetojnë nga puna e tyre, se ekziston një sistem i mundësive të barabarta për të gjithë njerëzit, se ekziston një politikë sociale efektive dhe e qëndrueshme dhe se e gjithë kjo duhet të shoqërohet me zhvillim ekonomik. Unë nuk jam utopist, ndaj le të flasim tani për faktin se gjithçka duhet të jetë falas, arsimi, shëndetësia dhe se ne nuk kemi baza ekonomike për një gjë të tillë. Këto janë dy entitete të lidhura”, tha Daçiq.

Segmenti i dytë i politikës janë interesat shtetërore dhe kombëtare, që do të thotë, thotë Daçiq, do të udhëheqim një politikë të fortë dhe të mençur si më parë.

“Ajo politikë bazohet në respektimin e së drejtës ndërkombëtare, do të thotë ne duam të mbrojmë integritetin tonë territorial dhe sovranitetin, përmes dialogut, se nuk ka njohje të Kosovës, se nuk ka hyrje të Kosovës në OKB, se do të vazhdojmë këtë politikë.

Të ngjashme