Dhjetë ushqimet që balancojnë sheqerin në gjak dhe parandalojnë diabetin

Prishtinë | 10 Mar 2023 | 21:22 | Nga Ekonomia Online

Epidemia e tanishme e diabetit e bën atë më të rëndësishme për njerëzit që të kontrollojnë atë çfarë hanë.

Megjithatë, në paragrafët e mëposhtëm një listë e disa prej ushqimeve më të fuqishme anti-diabetike që mund t’iu mbajnë larg kësaj gjendjeje shëndetësore.

Sipas ADA, diabeti është shkaku i shtatë i vdekjes në të gjithë vendin, duke vrarë sa më shumë 69,000 njerëz në vit.

Një studim i fundit i botuar në revistën PLOS ONE tregoi se diabeti ishte përgjegjës për deri në 12 përqind të vdekjeve në SHBA. Kjo normë ishte tre herë më e lartë se vlerësimet e mëparshme, thanë hulumtuesit.

Sido që të jetë, ndiqni listën e plotë të ushqimeve:

– Orizi kafe

– Mollat

– Manaferrat

– Jogurti

– Shpargu

– Arrat

– Kafeja

– Domatet.

Të ngjashme